Megnyílt a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

November 19-én megnyitotta kapuit a főváros ikonikus téli ünnepe.

„Az idei Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár különleges lesz, mert igyekszünk kinyitni mindenki előtt, ezért is tettük lehetővé, hogy legfeljebb 1500 forintos áron árusítsanak a kitelepülő éttermek egytálételt a látogatóknak. Ez a vásár nemcsak a kiváltságos keveseké, hanem minden fővárosié és Budapestre érkezőé” – nyitotta meg a vásárt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, majd felhívta a figyelmet az első, ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra, november 28-án.

Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója idén talán elsőként kívánt boldog ünnepeket minden hazai és külföldi látogatónak – utóbbiaknak angolul is, és kiemelte köszöntőjében, hogy a hazai kézművesek, akiknek komoly pályázati kiírásnak kellett megfelelniük, kizárólag tradicionális minőségi hazai termékeket kínálnak az idei vásárban, nem pedig tucatárut.

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a biztonságra. Hogy vigyázhassunk saját magunk és mások egészségére is az ünnepvárás időszakában, a vásár látogatása – a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz kötött.

Emellett a vendéglátó egységeknél idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

Ahogy a látogatók már megszokhatták, a Vörösmarty tér standjainál csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak. A közel ötven kézműves standnál egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: nagy műgonddal készült kerámiák és csalogató mézeskalácsok, tervezői sapkák és sálak, különleges fadíszek, és még számos különlegesség található a kínálatban. Az ízműveseknél a hagyományos vásári ételek és italok mellett gasztronómiai extrákra is lehet számítani. Most a menüsor is családbarát a Vörösmarty téren, hiszen elérhető kedvezményes kínálat is.

További információk a vásár honlapján és Facebook-oldalán.

Látogass el a Szent György-hegyre. Ezek lettek idén az év kutyabarát helyei.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: pixabay/illusztráció)