Aldo Campeol nevéhez fűződik a népszerű édesség.
Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa, Aldo Campeol az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve. Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút. Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.
Aldo Campeol 93 éves volt.
Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.
Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!
(Forrás: MTI)