Megfeneklettek Velencében a gondolák

Ilyet sem mindennap láthatunk!

Velencében a kisebb utcákban szüneteltetni kell a közlekedést az apály okozta alacsony vízállás miatt, így a vízi buszok és vízi taxik kénytelenek nagyobb kerülőket tenni – írja a Travelo.

Évek óta komoly probléma, hogy az enyhe tél és a száraz időjárás miatt vészesen apad a csatornák vízszintje, az üres medrek pedig nem nyújtanak valami szép látványt, főleg, a megfeneklett gondolákkal.

Az MTI fotóin jól látható, hogy az elmúlt napokban több csónak és gondola is megfeneklett a velencei csatornák iszapjában, amik gyakorlatilag gyalog járhatóak.

Elmaradt a dínom-dánom!

Idén csak néhány pár öltözött be a Velencei Köztársaság nemeseinek, és pár gyerek szórt konfettit. Az új koronavírus-járvány miatt idén jóval kevesebben ünnepelték Velencében a karnevált, turistákat egyáltalán nem fogadott a város.

Pedig a karneválnak minden évben zseniális hangulata van:

Olvass gasztró-tartalmat is

Egyiptomban 5000 éves sörfőzdére bukkantak. Összegyűjtöttük a világ legdrágább ételeit, de mutatjuk a legbizarrabbakat is. És azt tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább pizzája vagy hogy készítheted el könnyedén a paellát? Kíváncsi vagy, milyen étkezési szokások vannak a világ körül? Olvass bele cikkünkbe!

(Fotók: Andrea Merola / MTI / EPA, Nyitókép: unsplash)