Már remetével is szelfizhetünk a gyönyörű Mátraverebély-Szentkúton

Csodálatos természeti környezet, most egy játékos és hasznos appal megbolondítva.

Nagyon aranyos, családoknak szóló fejlesztés történt Mátraverebély-Szentkúton: elkészült a Digitális Vándor tanösvény, amelynek segítéségével játékosan fedezhetők fel a katolikus nemzeti kegyhely természeti és vallási csodái.

Évmilliók vonzásában – Szentkúti séta Assisi Szent Ferenccel címmel elkészült a nemzeti kegyhely geológiai, természeti és vallási értékeit bemutató digitális túraútvonala.

Az applikáció térerő nélkül is használható az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központnak köszönhetően, amelyből kiderül, mi az a lapillik, hol található Szent László lovának patkónyoma, de akár egy remetével is szelfizhetnek a zarándokok fönt a barátlakásoknál.

A turisták többféle útvonal közül választhatnak az ingyenesen letölthető alkalmazásban, amely a Google Play vagy App Store áruházakban található. A digitális túra nemcsak gyerekeknek, de az egész családnak ismeretterjesztő programot kínál.

A szentkúti tanösvény tartalmát a Novohrad-Nógrád Geopark és az Innotime Hungary Kft fejlesztette, Prakfalvi Péter geológus és Orosz Lóránt kegyhelyigazgató szakmai támogatásával.

További információk itt!