Másfél év után újranyit Amerika

November első napjától kezdve ismét fogadja az Európai Unióból, illetve az Egyesült Királyságból érkező turistákat az USA, miután hétfőn bejelentették, hogy feloldják a tavaly év eleje óta érvényben lévő beutazási tilalmat.

A korlátozást még 2020 januárjában vezette be Donald Trump akkori elnök először csak Kínára vonatkozóan, aztán a következő hónapokban más országokra is kiterjesztette.

Az új szabályozás értelmében novembertől azok utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik mindkét oltást megkapták és azt hivatalosan igazolni is tudják, valamint rendelkeznek három napnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel.

A jelenlegi rendelet értelmében csupán azok léphetnek be az USA területére, akik az elutazást megelőző két hétben az Európai Unió vagy az Egyesült Királyság területén tartózkodtak, ha amerikai állampolgárok vagy annak közvetlen családtagjai, rendelkeznek zöld kártyával, esetleg az elnöki rendeletek alóli mentességgel – írja a Roadster.

 

 

Tudtad? Itt található a világ egyik legősibb, 12 000 éves temploma. Jó hír Franciaországból: Notre-Dame: megkezdődnek a tényleges helyreállítási munkálatok.

(Fotó: unsplash)