10 szeretnivaló tény a világ leghíresebb pulijáról, Mark Zuckerbergék Beastjéről

Mark Zuckerbergről valójában vajmi keveset tudunk. A kevés személyes információ egyike, hogy feleségével, Priscilla Channel egy csodálatos magyar kutyafajta, a puli egy fehér példányát tartják kaliforniai otthonukban. Beast valódi családtag, nagyszülei még Magyarországon éltek. 10 imádnivaló pulitény Beastről.
  1. Beastnek mint „közszereplőnek” 2,4 millió követője van Facebookon. Nagy valószínűséggel többször ennyien követnék, ha aktív lenne az oldala, de a Facebook atyja, a Zuckerberg-házaspár a jelek szerint nem lóg a Facebookon, és nem gyűjti, lesi a like-ok számát.
  2. A Beast magyarul fenevadat, bestiát jelent, ami a fehér kócos-tincses pulira pillantva vicces elnevezés.

 

  1. Beastnek köszönhetően világszerte rengetegen ismerték meg a puli fajtát, amely a juhász- és pásztorkutyák között is egy különleges feladatra lett kitenyésztve: a nyájterelésre. Intelligenciája, tanulékonysága és a gazdája iránti rajongása legendás, rendkívül mozgékony, aktív, élénk figyelmű. Kiváló jelzőkutya is. Beast korábbi bemutatkozása szerint szereti, ha babusgatják és szereti terelni a dolgokat. A The Guardian újságírója megjegyezte, hogy nekik sajnos csak feleannyi követőt sikerült összegyűjteniük a Guardiannel, mint Beastnek.

 

  1. Beast sem kerüli el a pulik egyedi megjelenésével való poénkodást. Erre maguk Zuckerbergék is adnak okot, akik vicces képeket készítettek Beastről is, beleolvadva egy bolyhos fehér szőnyegbe és egy felmosó (angolul mop) mellett is.Az amerikai CBS tévécsatorna Zuckerbergék kutyája után a pulikat egy óriási mosolygós felmosórongynak nevezte.

 

  1. Ugyancsak a CBS News így írt a pulikról (ők maguk a magyar többes számú alakot használva a pulikra): „A pulik rendkívül ritkák. Az Amerikai Kennel Klub szerint 2015-ben mindössze 83 példányt regisztráltak az Egyesült Államokban. Ezzel szemben ugyanebben az évben 69 587 labrador retrievert és 41 512 német juhászt jegyeztek be.”
  2. Egy ideig közszájon forgott az infó, hogy Beastet egy magyar kennelből hozták el, még a 444.hu is megírta. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy Oregon állambeli városka, Grants Pass tenyésztőjétől, a Pannonia Puli Kennelből származik. Ugyanakkor „felmenői, Joli és Imrus az Ercsiben található Kalácsos Kennel importkutyái, tehát a kutyus ízig-vérig magyar” – írja az Énkutyám.hu.
  3. Beast törzskönyvi neve Pannónia Palkó.
  1. 2013-ban a Zuckerberg-házaspár Magyarországra látogatott. A Beast iránti rajongásuk tanúbizonyságaként ellátogattak a kisújszállási Ludas Matyi Pulitenyészetbe, akik így számoltak be a technilliárdos és felesége látogatásáról:

 

„Vendégül láthattuk Mark Zuckerberget és feleségét Priscilla Chant otthonunkban és egy rendkívül kellemes, magyaros vendéglátással tarkított estét tölthetünk el pulijaink társaságában. Mark és Priscilla amerikai pulis barátaink ajánlására keresett fel minket és pulijaim társaságában estébe nyúló baráti beszélgetést folytattunk a fajtát érintő kérdésekben. Mark és Priscilla nagy érdeklődést mutatott a komondor fajta iránt is, ezért prezentáltunk egy kis fajtabemutatót számukra.”

  1. Zuckerbergék a kutyaidomár celebritás, Cesar Millan tanácsait is kikérték Beast neveléséhez, aki egyébként a legkevésbé sem problémás kutya. Azonnal örök barátságot kötött a Zuckerberg-házaspár elsőszülött kislányával, Maxima Chan Zuckerberggel is.
  2. Így szól Beast jelenleg elérhető facebookos bemutatkozása, amelynek mintha el lenne harapva a vége: „I am a Puli, which is a type of Hungarian Sheepdog. I live in Palo Alto with Mark and Cilla. I like” Azaz „Egy puli vagyok, a magyar juhászkutyák egyik fajtája. Palo Altóban élek Markkal és Cillával. Szeretem a”

 

Beast kalandjait az utóbbi években maga Mark Zuckerberg oldalán követhetjük nyomon. Bárcsak minden pulinak ilyen sors és példás családi élet jutna, mint az amerikai bevándorlónak, Beastnek!