Március 1-jétől nyithat Horvátország

Lassan, de biztos nyitnak az országok. Horvát szomszédaink március 1-jétől enyhíthetnek.

Március 1-jétől kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai, és a zárttéri edzéseket is engedélyezik – írja az MTI. Andrej Plenkovic horvát kormányfő hozzátette, hogy nem szabad túl lazán kezelni az enyhítéseket. Amennyiben rosszabbra fordul a helyzet, a kormány ismét szigoríthat.

“Próbáljuk megőrizni az emberek egészségét, a gazdaságot, a stabilitást, a fizetéseket, a nyugdíjakat és a munkahelyeket” – hangsúlyozta.

Magyarország, Ausztria, Szlovákia és Szlovénia még egyelőre óvatos a nyitás kérdésével kapcsolatosan.

A Ljubljana által januárban elfogadott ütemterv szerint a kormány abban az esetben enyhít újra, hogy ha heti átlagban az új fertőzöttek száma 600-nál, a kórházban kezelt betegek száma pedig 500-nál kevesebbre mérséklődik. Ausztria húsvét környékére tervezi a nyitást, és egyelőre Magyarországon fenntartatják a szigorú intézkedéseket.

Izgalmas dolgok történnek a világban!

Unod a bezártságot? Szívesen kimozdulnál? Ebben is tudunk segíteni pár tuti tippel! Különleges, őrült ünnepeket is összegyűjtöttünk nektek, és azt is, milyen szigetekre tudtok utazni korlátozás nélkül. Ezek lesznek a mérvadó utazási trendek 2021-ben. Tokió kicsit másképp, nézd meg a lenyűgöző fotókat!

(Nyitókép: unsplash)