Már nem utazhatunk korlátozásmentesen Németországba

Akik Németországba indulnak jobb, ha tájékozódnak.

Vasárnaptól a 12 év felettiek Németországba csak negatív koronavírustesztettel, illetve a két oltásról vagy arról szóló igazolással utazhatnak, hogy felgyógyultak a koronavírus-betegségből.

A német kormány döntött arról is, hogy a magasabb kockázatú területek besorolásánál már csak két kategória – magas kockázatú terület (Hochrisikogebiet) és vírusvariáns-terület (Virusvarianten-Gebiet) – lesz, a kockázatos terület (Risikogebiet) kategória megszűnik. Magas kockázatúak azok a területek, ahol a hétnapi fertőzésgyakoriság 200 felett van, jelenleg ilyen ország pl. Spanyolország és Hollandia. Ha valaki ilyen területről érkezik az országba, de van oltási vagy legfeljebb hat hónappal korábbi felgyógyulásról szóló igazolása, teszt és karantén nélkül beutazhat, ellenkező esetben tíz napot kell karanténban töltenie, öt nap múlva azonban negatív teszttel szabadulhat. A 12 év alatti gyerekekre csak ötnapos karanténkötelezettség vonatkozik.

 

Azt tudtátok, hogy a Hévízi-tó unikumnak számít? Ismét látogatható a Balaton ikonikus kilátója is? Érdemes errefelé is túrázni!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: turizmus.com)

(Fotók: Getty Images/illusztráció)