Már evezve is felfedezhető Mosonmagyaróvár belvárosa

Egy újabb szuper látnivaló és program!

Turisztikai fejlesztésnek örülhetnek Mosonmagyaróváron, a Malom-ági Lajtán. A projekt keretein belül 9 helyszínen már létesítettek, további egy helyen pedig az év végére alakítanak ki új kiszállási lehetőségeket a vízi turisták számára, akik így az aktív program mellett a város legszebb részeivel is megismerkedhetnek, méghozzá a vízen. A Malom-ági Lajta ezzel a település belvárosának is szerves része lett – írja az aktivmagyarorszag.hu.

Mosonmagyaróváron nem ez az első ökoturisztikai fejlesztés, amely a Malom-ági Lajtához kötődik. Korábban a „Határon átnyúló Ökoturizmus és vízisport a Lajtán” című pályázat során az osztrák Bruck a.d. Leitha város és Mosonmagyaróvár között vízi útvonalat építettek ki folyamkilométer táblákkal és helyenként ki-beszálló helyekkel.

A projekt 2021 decemberében zárul, addigra a Tímár utcai gyalogos híd szomszédságába tervezett kiszállóhely is elkészül, és a korábban kialakított iszapfogók mederkotrása is megvalósul, hogy a további szakszerű üzemeltetés feltételei is adottak legyenek.

Bízom benne, hogy ez a térség vízi és kerékpáros turisztikai paradicsommá válik az elkövetkező években – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az átadón.

A centrumban lehetőség lesz a hajók és a csónakok megfelelő tárolására, karbantartására, valamint biztosított lesz a szelektív hulladékgyűjtés is.

 

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!