Magyarország a legkockázatosabb úti célok listájára került

Ismét egyre rosszabb a helyzet.

A CNN híre szerint, három kedvelt európai úti cél is átkerült az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) “nagyon magas” kockázatú országokat tartalmazó listájára a koronavírus új hullámának köszönhetően: ezek Csehország, Magyarország és Izland.

Mint a lap írja, Csehország és Magyarország díszes építészete és gazdag kultúrája miatt vált a 20. század végén, a vasfüggöny leomlása után népszerű közép-európai úti céllá, Izland pedig, a „tűz és jég országa” nagy vonzerőt jelent.

A CDC 4-es kockázati kategóriájába azok az úti célok tartoznak, ahol az elmúlt 28 napban 100 ezer lakosra vetítve több mint 500 fertőzöttet találtak. A CDC utazásra nem javasolja ezeket a helyeket, ha valakit mégis ide szólítana a kötelesség, mint írják, érdemes először teljesen beoltatnia magát.

Nemrég még mind a négy úti cél a 3-as szintű kockázati kategóriában szerepelt, míg a 4. szintre már korábban felkerült többek között Belgium, Hollandia, Szingapúr és Törökország valamint Nagy-Britannia. Ezen a listán jelenleg több mint 70 úti cél található jelenleg.

Magyarország eközben az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) kéthetente frissülő térképén is a legkockázatosabb kategóriába került.

Elképesztő égi jelenség a regéci vár felett. Ilyen az őszi színekben tündöklő magyar Maldív-szigetek.

via