Madeira után Georgia is várja a digitális nomádokat

Georgia az utóbbi években rendkívül népszerű turisztikai célponttá vált nemcsak a turisták, de a digitális nomádok számára is.

Georgiában az élet sokkal olcsóbb, mint például Nyugat-Európában, az internet-hozzáférés nagyon jó, a közbiztonság pedig meghaladja a világ legtöbb országának szintjét. A grúzok mindemellett rendkívül barátságosak és nyitottak, nem tekintik kívülállónak a külföldieket.

Az elmúlt két évtizedben az ország jelentős infrastrukturális fejlődésen ment keresztül, ma már a tengerparti és a hegyi városok is minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják a látogatókat, vagy éppen a letelepülni vágyókat.

A pandémia okozta veszteségek miatt a kormány tavaly nyáron elindított egy programot, amely kifejezetten a fizetőképes digitális nomádokat célozza meg.

A program lehetővé teszi, hogy kilencvenöt ország állampolgárai, akik havi kétezer dollárnál (kb. 615 ezer forintnál) nagyobb jövedelemmel rendelkeznek, egy évig Georgiában élhessenek és dolgozhassanak. Az országba való bejutás feltétele a negatív Covid-teszt vagy oltásigazolás. Úgy tudni, a programra 2300-an jelentkeztek és több mint nyolcszáz digitális nomád már meg is érkezett az országba.

Nézd meg közelebbről az országot:

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: unsplash)