(Fotó: unsplash)

Laknál pár hónapot Madeirán? Itt a lehetőség!

Zseniális programot hirdetett meg Madeira: ha digitális nomád vagy, és imádod a kalandokat, akkor mondunk egy remek lehetőséget.

Életre szóló élményt ajánl Madeira! Cristiano Ronaldo szülőhelye az első olyan hely a világon, ahol digitális nomádok betelepítésével próbálnak ismét életet lehelni a kihalófélben lévő falvakba.

Ismerd meg a Digital Nomads Madeira projektet

A koronavírus-járvány rengeteg ember munkakörülményeit és szokásait változtatta meg, bebizonyosodott, hogy a gazdaság számos húzóágazatában gördülékenyen működhet a home office és a távmunka. A portugál sziget, Madeira pedig tökéletesen alkalmazkodik az átalakult helyzethez és egy zseniális ötlettel rukkolt elő.

A Digital Nomads Madeira projekt első fázisa februárban kezdődött Ponta do Solban, és június 30-ig tart. A Madeira szigetének déli partján található településnek körülbelül 8200 lakója van, de rengeteg ház áll üresen, éppen ezért az ide érkező digitális nomádoknak ingyenes munkaállomást ajánlanak székkel, asztallal, internetet reggel nyolctól este tízig a John do Passos Kulturális Központban. Emellett szórakoztató eseményeket is szerveznek azoknak, akik vállalják, hogy a szigetre települnek dolgozni.

A kísérleti projekt első szakaszában száz digitális nomád vehet részt, és legalább egy hónapot kell eltölteniük Madeirán. A projektet támogatja Madeira helyi önkormányzata, a Startup Madeira és az ötletgazda Gonçalo Hall, aki maga is digitális nomádként dolgozik. Emellett összefogtak a helyi ingatlancégek, hotelek és autókölcsönzők, hogy ezzel is ösztönözzék a digitális nomádokat, hogy költözzenek ideiglenesen Ponta do Solba. Gonçalo és partnerei remélik, hogy sikeres lesz kezdeményezésük, és Madeirán egy második projektet is indíthatnak majd, illetve bevonhatják Portugália más vidéki településeit is.

Te bevállalnád?

via  és Travelo

(Nyitókép és fotók: unsplash)