Lenyűgöző szabadtéri mozik a világ körül, és itthon

Vannak hotelek, ahol szabadtéri mozizásra is van lehetőség, nem is akármilyen környezetben.

Olyan szabadtéri mozikat mutatunk, amelyektől tényleg leesik az állad.

Úszó mozi Thaiföldön

A Soneva Kiri Cinema Paradisot a régi filmek szerelmeseinek találták ki. A buja dzsungel amúgy is nagyon különleges helyszín egy filmnézéshez, ez a mozi ráadásul a vízen van.

 

Miami Beach szabadtéri mozi, Florida

Miami Beach egyik különleges eseménye a szabadtéri filmvetítések. Egy utazási író a legtrendibb trópusi rejtekhelynek nevezte, amelyet olyan extrák tesznek még egyedibbé, mint az alacsonyan fekvő függőágyak és a hatalmas szabadtéri képernyő.

Moziestek Marokkóban

A lenyűgöző Kasbah Tamadot az Atlasz-hegységnél található, és a filmnézést egy természetes amfiteátrumban tartják – medence közelében.

 

Szabadtéri mozik Magyarországon

Csopak Kertmozi

Már nem kell sokat várni, hogy elstartoljon Csopakon a kertmozi. Ha valami másra, szabadtéri élményre vágytok, akkor látogassatok el ide. A mozijegy egységesen 1.200 forintba kerül.

Fövenyes Kertmozi

A Fövenyes Kertmozi június 4-én nyitja meg kapuit a Balatonnál. Itt is minden jegy egységesen 1.200 forintba kerül majd.

 

Zalakarosi kertmozi

A zalakarosi kertmozi már 1976 óta várja a filmkedvelő közönséget. A közelmúltban a bezárás szele is megérintette az intézményt, de az újjászületésnek köszönhetően megmenekült, így már korszerű digitális technikával, új hangfalakkal és premierfilmekkel várja a nézőket, azonban régi, szegecselt bőrszékei még mindig őrzik az autentikus feelinget.

Várkert Bazár

A Várkert Bazár mellett nem lehet csak úgy elsétálni: a Várhegy oldalában található neoreneszánsz kert 1875 és 1883 között épült az egyik legnagyobb magyar építész, Ybl Miklós tervei szerint, vagyis amellett, hogy emblematikus szépségű, történelmi jelentőségű is. Egykor csodás díszkert, gloriett, díszkutak, grották és a testőrök házai tartoztak hozzá, később itt működött a szocializmus fiatalságának kultikus szórakozóhelye, az Ifjúsági Park. Ennek bezárása után egészen 2014-ig kellett várni a felújításáig, de ma már újra régi fényében vehetjük birtokba: virágágyások között sétálhatunk, menő éttermekben vacsorázhatunk, múzeumba, rendezvényre, sőt jógára, kertmoziba és koncertre is jöhetünk.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pinterest)