Lengyelországot mindenkinek látni kell legalább egyszer az életben

Lengyelország csodálatos tájakat és városokat rejt.

fotós fantasztikus fotókat készített hazájáról, Lengyelországról. Ha eddig nem terveztél Lengyelországba utazni, akkor ez most egészen biztosan megnyomod az újratervezés gombot.

A fotós kihozta a járványhelyzetből a maximumot, és mivel a határok le voltak zárva, több mint 150 utat szervezett magának a határokon belül, hogy megörökítse Lengyelország mesés helyeit.

Szuper sorozat született:

Pieniny Nemzeti Park

Krakkó

Czocha vár

Bieszczady Nemzeti Park

Csorsztin vára

Még egy kis kedvcsináló

A főváros, Varsó után Lengyelország második legnépesebb városa Krakkó, melyen egymást érik a gyönyörű látnivalók, ráadásul könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is. Krakkó a Visztula folyó partján, a Kárpátok nyúlványainak előterében fekszik, ám nemcsak a természeti környezete páratlan: az ország legdélebbi régiója, a Kis-lengyelországi vajdaság központja, 1795-ig főváros is volt, így történelmi jelentőségű látnivalókban bővelkedik.

Krakkóba a koronavírus előtt vonattal, és busszal is könnyedén el lehetett jutni, valószínűleg a nyitás után ezek a lehetőségek újra elérhetőek lesznek. 2020 márciusában egy oda-vissza vonatjegy Krakkóba 14ezer forintba került. Nem is rossz, igaz?

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!