Woman hand holding vanilla ice cream, delicious desserts in summer, high-calorie food.

Legjobb fagyizók a Balaton körül

Természetesen a teljesség igénye nélkül.

Mutatunk pár igazán menő fagylaltozót a Balaton körül.

La Téne – Fagylaltzug

A 2020-ban megnyílt cukrászda és kávézó tavasszal igazi olasz gelatókkal bővítette Badacsony gasztronómiai palettáját. A Fagylaltzug nevű fagyizójukban többek között étcsoki, pekándió, mangó, szeder és csokis keksz ízek közül lehet választani.

8261 Badacsony, Park u. 3.

Várkávézó fagylaltozó

A Várkávézóban a gyümölcsfagyik nem tartalmaznak tejtermékeket,  egy négykilós tégely fagyiban két kiló színtiszta gyümölcshús van, és sós ízekből is széles a kínálat. A sós karamella mellett mogyorót, mandulát és még kéksajtos fagyit is árulnak.

8624 Szigliget, Kisfaludy utca 24.

Florida Fagyizó

Körülbelül 30 különböző fagyiból lehet választani, mint a ropogós olaszrizling, a mák szamócával vagy a lúdlábtorta, a balatoni randevú nevű, pezsgős, marcipános, szamócás kreáció pedig már elhozta a Balaton Fagyija címet is.

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi út 85.

Bringatanya Fagyizó

A balatoni bringakörút mellett fekvő Bringatanya már a fekvéséből adódóan népszerű hely, de a tulajdonosok mégis a kezdetektől fontosnak tartották, hogy a lehető legjobb minőséget adják. Sorrentói citrommal, szicíliai mandarinnal és mandulával, 70 százalékos étcsokoládéval, hazai eperrel, málnával és ribizlivel dolgoznak.

8315 Gyenesdiás, Madách utca 45.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images, fagylaltozók FB oldala)

via