Csodás légifelvételt készített a National Geographic Magyarországról

A National Geographic, Európa a magasból című sorozatában madártávlatból mutatja be Magyarországot.

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában fantasztikus légi felvételeket láthatunk Magyarországról is, többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. Az epizódot harminc országban vetítik majd le.

A hatrészes sorozatban Európa országait mutatják be a készítők a levegőből. Magyarország mellett Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország világhírű, vagy épp alig ismert természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg.

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes épületeket, tájakat választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak. Bemutatják a Zsolnai építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket: a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Mindezeken kívül, gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a Soproni TV toronyról is.

Íme egy kis ízelítő:

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: unsplash, pixabay)