Láttad már Róma híres rózsakertjét? Épp virágba borult

Most virtuálisan is meglehet nézni.

Minden évben valamivel több mint egy hónapig tart nyitva a római rózsakert, épp abban az időszakban, amikor a virágok teljes pompájukban tündökölnek.

Róma Rózsakertje, azaz a Roseto comunale di Roma az Aventinus lejtőjén található, a Circus Maximus felett. Az ingyenesen látogatható különleges park idén április 21-én nyitotta meg a kapuit, teljes egészében azonban május 16-tól járható be, ekkor ugyanis betekintést nyerhetünk azokra a területekre is, ahol rangos nemzetközi versenyekre nevelt rózsák virágoznak.

A terület, amelyen a rózsák szirmot bontanak, 1934-ig a római zsidók temetőjeként funkcionált.  Mostani formáját 1950-ben kezdték kialakítani, és hogy Róma városa köszönetét fejezze ki a zsidó közösségnek azért, amiért lehetővé tette, hogy egy szent helyen növekedhessenek a rózsák, a kert bejáratánál egy díszes, faragott kőoszlopot emeltek.

A római rózsakert körülbelül 1100 rózsafajtának ad otthon, melyek a világ különböző szegletéből származnak.

A rózsaparkban tett séta során megcsodálhatjuk a Rosa Chinensis Viridiflorát, aminek szirmai is zöld színűek, megvizsgálhatjuk a Rosa Chinensis Mutabilist, ami napról napra változtatja a színét, de közelebbről szemügyre vehetjük a Rosa Foetidát is, ami egy kellemetlen szagot árasztó rózsa.

A rózsakert június 13-ig tart nyitva, reggel fél 9-től este fél 8-ig.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via