Látogass el tavasszal ehhez a 4 dunántúli helyhez

Összegyűjtöttünk 4 olyan dunántúli kirándulás célpontot, ahova már tavasszal érdemes ellátogatni.

Káli medence – zsákfalvak

Zánkától Badacsonyig  csupa dombos vidék, természeti csodákkal megáldott kis falvak, varázslatos növényvilág várja a kirándulókat.

Ilyen a sóskáli templomrom vagy a Kornyi–tó és környéke, mely igazi madárparadicsom, a tavaszi és őszi madárvonulások egyik kiemelt helyszíne. A tótól már látszik Szentbékkálla és Kővágóörs templomtornya, illetve a tanúhegyek. Ha már Szentbékkálla és környéke, akkor a kőtengereket az ingókövekkel vétek kihagyni.

Salföld fehérre és szürkére festett, népi motívumos házikóival, a falu határában található majorsággal és a pálos rendi kolostor romjaival ejti rabul a látogatókat.

Sóstokált a sásdi réteken találjuk templommaradványával és egykori házainak nyomaival, valamint a pusztapalota romjaival.

Tipp: Ha már erre jártok, nézzetek be a családias hangulatú Pálffy Pincészetbe is, Köveskálon. Nem fogjátok megbánni!

Húsvéti borcsomagot is rendelhettek, ami 10.260 forint.

Kis-Balaton és Zalaszántó

A Kis-Balaton és környéke még egyelőre nem tartozik a legismertebb kiránduló helyek közé, pedig nagyon kellemes napot tölthetünk a környéken, különösen, ha Keszthelyen és Hévízen is megállunk.

A Kis-Balaton igazi családi kirándulóhely, a Kányavári szigeten kialakított tanösvény segítségével megismerhetjük a táj csodálatos élővilágát, a kilátótornyokból pedig a környezet szépségében gyönyörködhetünk.

Tata

Tatát nem véletlenül nevezik a vizek városának a gyönyörű tavaival és sétányaival joggal érdemelte ki ezt a címet. Legismertebb látnivalói az Öregvár, a víztorony, a Pálmaház, a Kapucinus templom és a Szent Kereszt Plébánia templom.  Aki még ennél is többre, titokzatosabbra vágyik, annak a Kálvária dombot a kilátóval és a régi vízimalmokat is megnézheti.

Dél–Dunántúl – Babócsa

Babócsán található Európa legnagyobb egybefüggő nárcisz mezője, ami tavasszal virágzik. A Duna-Dráva Nemzeti Part területén lévő Basa-kert különleges növénytani és kultúrtörténeti értékeket vonultat fel.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: kalimedenceofficial /Instagram)