Silent morning in mountain lake "Grüner See (Green Lake)"

Látnivalók Ausztriában, amiket vétek lenne kihagyni

Most, hogy Ausztriába szabad az út, érdemes körülnézni a szomszédban.

Szuper szabadidős programokat hoztunk, ezúttal Ausztriából.

Myrafälle-vízesés és Steinwandklamm-szurdok

Alsó-Ausztriában, Bécstől nem messze található az egymástól 3 kilométerre lévő különleges természeti szépség. Érdemes egymás után megtekinteni őket: autóval is megtehetjük az utat, de kiváló túraútvonal is összeköti a vízesést és a szurdokot. Az előbbi felett átívelő, korlátokkal ellátott átjárók és lépcsőrendszer segítségével több száz méter hosszúságban élvezhetjük a sebesen haladó patak és a számos, kisebb-nagyobb zuhatag látványát. A Kőfal-kanyonban sem szakad meg a vízesések sora, emellett a fejünk fölé magasan tornyosuló lenyűgöző sziklafalakban is gyönyörködhetünk.

Ház fejjel lefelé Terfensben

Terfens egy völgyben fekszik, 20 kilométerre Innsbrucktól keletre, Tirol területén. Arról híres, hogy van egy ház a településen, ami fejjel lefelé épült, ezért olyan hatást kelt, mintha valami természeti csapás felfordította és odacsapta volna a földbe. A különleges épületet Irek Glowacki és Marek Rozanski lengyel építészek tervezték, akik hasonló alkotást már Szymbakban is létrehoztak. Terfensben 2012-ben 8 hónapi megfeszített munka után nyitották meg az új turisztikai attrakciót, ami azóta is nagy szenzáció, hiszen belül is megtekinthető, ahol még egy autó is lóg a plafonról.

Grüner See

Graz közelében található a búvárok paradicsoma, a kristálytiszta és nagyon hideg vizű Zöld-tó, amely nyaranta elárasztja a völgyet, mivel hóolvadáskor megnő a vízszint. A tóparti sétányok és padok így csak a mélyben tekinthetők meg, kizárólag búváröltözékben!

Ha itt szeretnétek több időt eltölteni, akkor válogassatok a legjobb szállások között. A Grüner See közelében található Haus Bergblick, ahol 24 ezer forint egy éjszaka, vagy a Vermietung Ronner, ahol 12 ezer forintért is árlomra hajthatjuk a fejünket.

Swarowski Kristályvilág

Innsbruck közelében, Wattensben nyílt meg 1955-ben, a Swarowski cég fennállásának 100. évfordulóján az André Heller által megálmodott varázslatos Kristályvilág, melynek a bejáratát vigyázó, növényekből kialakított óriás szájából víz ömlik alá. Csodás, különleges köveket és ékszereket csodálhatunk meg itt, többek között a világ legnagyobb kristályát, és a Crystal Stage nevű üzletben vásárolhatunk is kedvünk szerint a ragyogó Swarowski-termékekből. Érdemes megkóstolni a kávézóban kapható ínyencfogásokat, és kipróbálni a mesebeli park labirintusát.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)