Last minute nyaralás: úticélok, amik közvetlen járattal is elérhetőek Budapestről

Még csak most tervezitek a nyaralást? Igazából konkrét elképzelés sincs, nemhogy repjegy? Semmi baj, nem késtetek le semmiről!

Ciprus

Tökéletes választás azoknak, akik szívesen pihennek a tengerparton, de azoknak is ajánljuk, akik a történelmi nevezetességek iránt is érdeklődnek. Legyen szó az ország legrégebbi városaként számontartott Lárnakáról, vagy a többezer éves ókori emlékeiről ismert Páfoszról, rengeteg helyi látványosságot rejtenek Ciprus építészeti emlékei és múzeumai. Míg Lárnaka legnagyobb látványosságai a messze földön híres Szent Lázár templom, valamint az ősi Kition erőd, addig Páfoszban nem szabad kihagyni a világhírű mozaikok és hozzájuk tartozó villák régészeti leleteit, a tengerpart mentén feltárt királysírokat, illetve az évezredes múltú bizánci templomokat.

A Wizzair oldalán érdemes megnézni a közvetlen járatokat.

Marseille

Tengerpart helyett városnézés? Jöhet Marseille? Franciaország második legnagyobb városa egy kikötőváros, amelyet időszámításunk előtt 600 körül alapítottak. A világ ötödik legnagyobb kikötőjén kívül számos nevezetességet meglátogathatunk Marseille-ben, például a Monte Cristo grófjából ismert If várát, a neobizánci stílusú Notre Dame de la Garde Székesegyházat.

Augusztus 22-29 között például találtok is közvetlen járatot.

Barcelona

Barcelona a fantasztikus építészeti bravúrok, csodálatos látnivalók, nevezetességek, a modern nagyvárosi zsibongás, a klasszikus és modern művészetek, valamint a középkori utcák városa. Karcsú gótikus templomtornyaitól kezdve Gaudí hullámzó, mozaik borította oszlopaiig ez a gyönyörű tengerparti város ragyog a katalán kultúra régi és új műemlékeitől.

Barcelonába a Ryanair és a Wizzair is indít közvetlen járatokat. Igazi mix, ahol mindenki megtalálja a magának valót ebben a lüktető városban: tengerpartot, városnézést elképesztő izgalmas kultúrával.

 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren számos intézkedés történt az elmúlt hónapokban, amelyek biztosítják a nyugodt repülést, nekünk csak az a feladatunk, hogy betartsuk ajánlásokat.

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)