Különleges parkot képzelt el Bécsbe Chris Precht, tervező

Az ötlet kicsit furcsa, de a terveket elnézve nem is olyan rossz elképzelés.

A Studio Prechtet egy üres bécsi telek parkká alakítására kérték fel, így született meg a tervező fejében a Parc de la Distance, vagyis a Távolság Parkjának ötlete, amely tulajdonképpen egy ujjlenyomat inspirálta, útvesztőszerűen kialakított, körkörös, sövénnyel elválasztott ösvénylabirintus.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

precht (@studioprecht) által megosztott bejegyzés


„Mint egy ujjlenyomaton, a párhuzamos ösvények végigvezetik a látogatókat a dimbes-dombos terepen. Minden ösvénynek külön bejárata és kijárata van, amelynél látszik, hogy éppen szabad-e, vagy már valaki sétál benne. Az ösvények 240 centiméterre vannak egymástól, és 90 centiméter széles a sövény, amely elválasztja őket” – mondta Chris Precht, a park tervezője.

A látogatók gránittal kirakott járdán sétálhatnak, és bár nem látják egymást, hallhatják egymás lépteit, vagy a kavicsok csikordulását a másik ember lába alatt, így nem érzik magukat annyira egyedül. Az ösvények kialakításánál a japán zenkertek mintázatát is próbálták beépíteni a park kialakításába, amelyekben egy központi szökőkúttól futnak kifelé az utak.

Bár a parkot Bécsbe tervezték, a stúdió tervezői szerint a világ bármely pontjára adaptálható.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via