Különleges országhatárok a nagyvilágból

Különleges és szórakoztató országhatárokat mutatunk.

Egészen különleges helyzeteket szült a történelem a különböző országok között. Kicsit furcsa, vicces és csodaszép, természetes országhatárokat is mutatunk a nagyvilágból.

Németország-Svájc

Ha kirándulás közben valamiért nem venné észre az épp arra járó ezt a táblát, akkor fogalma sem lenne, éppen melyik országban van. A Bázel közelében készült fotón jól látszik, hogy Svájcból nem is olyan nehéz átsétálni Németországba, és Franciaországba sem, miután a svájci város épp e három ország találkozásánál fekszik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@beobachter5081 által megosztott bejegyzés

Liechtenstein-Svájc

A Svájc és Ausztria közé beékelődött Liechtensteint Svájctól csupán a Rajna választja el, a két ország határa pedig a folyó kellős közepén húzódik. Tehát gyakorlatilag észrevétlenül lehetsz itt és ott, de egy, a folyón átívelő hídon egy tábla azért figyelmeztet arra, épp melyik országban jársz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wesley Perrett (@awesome__88) által megosztott bejegyzés

Svájc tartogat meglepetéseket

A Hotel Arbez vagy Hotel Arbez Franco-Suisse a La Cure nevű apró faluban található a svájci és a francia határon. Több szobáját és az ebédlőjét átszeli a határvonal. A II. világháború idején, a német megszállás alatt a németek a hotel francia részére beléphettek, a svájcira viszont nem, és mivel az emeletre vezető lépcső francia területen kezdődött, de svájcin ért véget, az emeleten elbújhattak a francia ellenállás tagjai.

Kenya-Tanzánia

Nem nehéz célt téveszteni az afrikai Masai Mara Nemzeti Rezervátumban sem, ahol csak egy lépés Kenyából Tanzánia. De csak akkor láthatod meg, hogy a Serengeti Nemzeti Parkkal egybefüggő területet alkotó parkban épp egy másik ország földjét taposod, ha igazán szemfüles vagy. Így:

Zambia-Zimbabwe

Zambiát Zimbabwétől az 1934 óta védelem alatt álló Viktória-vízesés választja el egymástól. A vízesés szélessége egyébként a Zambézi folyó februári és márciusi tetőzésekor eléri a két kilométert is, így alkotva a világ legnagyobb vízfüggönyét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liwen Chen (@liwen.chen) által megosztott bejegyzés

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: instagram, wikipedia)

(Forrás: wikipedia, femina, femcafe)