3 misztikus, gyógyító erővel bíró hely Magyarországon

Most valóban egy különleges listát hoztunk olyan településekkel, amik állítólag gyógyító erővel bírnak.

Attila-domb, Tápiószentmárton

A legenda szerint egykor itt állt Attila hun király fából készült palotája, és tény, hogy a szkíta Aranyszarvast a közelben találták meg. A dombon általános vélekedés szerint elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki, melyek következményeként melegséget, hidegséget érezhetünk vagy éppen testünk bármely pontján bizsergést, és bizony szédülés is előfordulhat. A betegség tünetei az itt tartózkodás alatt felerősödhetnek, ezek azonban terápiás reakciót jelenthetnek, és rendszeres látogatással megszüntethetők.

Gyógyító kőfejek, Esztergom

A vízivárosi Erzsébet Parkban találhatjuk a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak, de a 19. században készült műalkotás (Marco Casagrande olasz szobrász műve) olyan rossz minőségű kőanyagból készült, hogy az időjárás viszontagságait egy idő után nem állta. Így az omlásveszély miatt leemelték a főszékesegyház épületéről, a kincstárba kerültek, kivéve a három fejet, amit a Prímási Palota kerítésébe építettek be. Nem ismeretes, hogy mikortól terjedt el a nézet, miszerint gyógyító hatással rendelkeznek, de volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket.

Ördögszikla, Pilisszentiván

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is, ami az elterjedt vélekedés szerint három méteres körzetben a leghatásosabb. Erejét a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: wikipedia)