Különleges, egyedi úti cél: látnivalók Ezeregyéjszaka mesevilágában, Marokkóban

Most, hogy szabad az út Marokkóba, összeszedtük, mit érdemes megnézni.

A Konzuli Szolgálat oldalán már elérhetőek a friss információk, miszerint:

2021. június 10-től Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Marokkóba, a védettségi igazolványok kölcsönös elismerésére vonatkozó kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltás tényét igazoló védettségi igazolvánnyal.  Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy Marokkó várhatóan 2021. június 15-től oldja fel a részleges légtérzárat, így a beutazás Magyarországról gyakorlatilag innentől kezdve lesz lehetséges.

Djemaa el Fna, a varázslatos tér

A mágikus Djemaa el Fna nem csak Marokkó, hanem talán egész Afrika legizgalmasabb tere. Ha mesemondókat, varázslókat, kígyóbűvölőket, majomidomárokat és mutatványosokat akarunk egy helyen látni úgy, hogy nem a cirkuszban ülünk, akkor jó helyen járunk. Lehet itt enni mindent, amire eddig nem is gondoltunk volna: birkafejet, csigalevest, sült rákot, csirke nyársat, grillzöldségeket.

Chefchaouen, a kék város

Chefchaouen az egyik leghangulatosabb hegyvidéki városka Marokkó észak-keleti részén. A labirintusszerű medinát a kék falak teszik különlegessé, melyek élőben sokkal káprázatosabbak, mint a képeken. A kék falak egyébként taszítják a szúnyogokat és a helyiek szerint ez a szín szimbolizálja a mennyország és az ég találkozását.

Fez, a királyi város

Fez a legidősebb, teljesen érintetlen középkori, királyi város, ahol a legnagyobb az autómentes városi terület a népesség alapján. Elképesztő látni, ahogy az árukat szállítják szamárháton, hintókon vagy motorbicikliken. Utcáin hemzsegnek a kézművesek, akik saját kezűleg gyártott bőröket, szőnyegeket és vörösréz edényeket árulnak.

Ait Benhaddou

Ouarzazate egyik erődített városa a korábbi karavánút mentén, ahol magas vályogfalakon belül hat, úgy nevezett kaszba és néhány ház található. A város lakosságának nagy része ma már sokkal modernebb faluban él, de néhány család továbbra is a város falain belül maradt. Ait Benhaddou annyira érdekes, hogy Hollywood érdeklődését is felkeltette, számos filmben felbukkant már, például a Gladiátorban.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Konzuli Szolgálat, vista.hu, latvanyossagok.hu, wikipedia)

(Fotók: Getty Images)