Közel két év után ismét lehet majd utazni a Fülöp-szigetekre

A Fülöp-szigeteken csaknem két év után, februártól feloldják a külföldi turisták és üzletemberek beutazási tilalmát.

Az ország február 10-től újra megnyitja kapuit több mint 150 országból érkező utazó előtt, méghozzá vízummentességgel. A külföldi utazóknak a továbbiakban nem kell karanténba vonulniuk, ha megérkeznek a kormány által kijelölt központokba. Ez azonban csak akkor érvényes, ha a beutazó háromszorosan is beoltott, illetve az érkezés előtt elvégzett PCR-tesztje negatív – írja a Travelweekly.com cikke.

A kormány eredetileg azt tervezte, hogy december 1-jén feloldja a tilalmat, de a nyitást határozatlan időre elhalasztotta, az omikron variáns terjedése miatt.

“Elkészültünk a határellenőrzéssel” – mondta Rosario Vergeire egészségügyi államtitkár egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a kormány figyelme az omikron variáns közösségi átvitelének megakadályozására helyeződött át.

Amint a cikkből kiderült, az illetékesek tisztában vannak azzal, hogy a vírus továbbra is kiszámíthatatlan, de minden lehetséges eszközzel biztosítják, hogy az egészségügyi és biztonsági protokollokat minden turisztikai intézményben szigorúan betartsák az ott dolgozók, és a látogatók is.

via