Könnyen lehet, hogy az idei síszezon is elmarad

Ez a helyzet most Ausztriában, Olaszországban és Franciaországban.

Nincsenek túl jó híreink azoknak, akik síelni indulnának.

Ausztria egyelőre zárva

Ausztria a magyar síelők egyik kedvelt úti célja, azonban az ország december 12-ig zárlatot jelentett be, így az utazók csak munka, tanulás vagy családi okokból léphetnek be az országba.

A turisták tehát nem mehetnek a szomszédos országba, a szállodák, éttermek és bárok szintén zárva tartanak. Számos síközpont – így például Moelltaler Gletscher, Kitzsteinhorn, Stubai és Kituzbuehel – azonban továbbra is nyitva van, igaz, csak az osztrákok előtt.

Olaszország

Olaszország a közelmúltban szigorított a járványügyi intézkedéseken, december hatodikától pedig kizárólag azok használhatják a sífelvonókat, az éttermeket és a bárokat, akik igazolni tudják oltottságukat, vagy azt, hogy felépültek a koronavírusból.

Svájc

Svájcban is terjed a járvány, azonban november 25-ig nem jelentettek be szigorúbb intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy a turisták szabadon látogathatják az alpesi üdülőhelyeket, amennyiben igazolni tudják az oltottságukat, vagy negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

Franciaország

Franciaországban azonban szintén korlátozások jönnek, igaz, azok egy része csupán január közepén lép életbe. Jelenleg a síelőknek csak a védettségüket szükséges igazolniuk, vagy negatív tesztet kell bemutatniuk.

 

Szabadtéri medence lebeg Koppenhága kikötőjében. 5 méter magas karácsonyfát horgoltak ezen a településen.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via