Kirándulóhelyek, amik ősszel a legszebbek

Ha már kopogtat az ősz az ajtón, hoztunk pár inspirációs ötletet, hova menjetek kirándulni a szezonban.

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert hazánk legnagyobb arborétuma. Bármelyik évszakban is keresitek fel, megdöbbentően szép és változatos látnivalók sokasága vár. Különösen gazdag a fás szárú növények gyűjteménye (3300 fa és cserje). A sziklakertben megtalálhatók mind a hat flórabirodalom, 25 magashegység virágai. A rendszertani gyűjtemény közel 90 növénycsalád 2000–2500 virágos növényfajával szemlélteti a növényvilág kialakulásának történetét.

Cím: 2163 Vácrátót, Alkotmány utca 2-4.

Nyitva tartás: Egész évben hétfőtől vasárnapig 08.00 – 18.00

Jegyárak:

  • Felnőtt: 1 400 Ft
  • Diák, nyugdíjas: 1 000 Ft
  • Családi (2 felnőtt + 3 gyermek): 4 000 Ft

Dobogókő

A Visegrádi-hegységben található az ország egyik legismertebb kirándulóhelye, Dobogókő, amit ősszel is rengeteg bakancsos turista. Legismertebb pontja a kilátó, amelyről 699 méter magasból csodálhatjuk meg a távolban kanyargó Dunát és a környező tájat. Megpillanthatjuk a Vadálló-köveket, a Prédikálószéket, szemben velünk a Rám-hegyet. Dobogókő számtalan túraútvonal kiinduló- és végpontja is.

Szilvásvárad

Szilvásvárad a Bükk egyik ékszerdoboza, mely szépséges látnivalóinak köszönhetően generációk óta az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Észak-Magyarországon. Ide látogatva megismerhetjük a hazánkban egyedülálló pisztrángtelepet, itt található a híres Lipicai Ménesudvar, a Milleniumi Kilátó, és persze a mindenki által ismert Szalajka-völgy, mely természeti csodák egész kis tárháza. Egyik legszebb látványossága a Fátyol-vízesés, ami a hegy gyomrából fakad.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

cszsxx (@cszsxx) által megosztott bejegyzés

 

Magyarország legfiatalabb nemzeti parkja is rengeteg élményt kínál. Megkóstolnád Tajvan új pizzáját?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: trekhunt.hu, szilvásvarad.hu)