Kirándulnál Visegrádra? Fontos információt közölt a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő bekeményített.

A Pilisi Parkerdő bejelentette, hogy a területén lévő népszerű kirándulóhelyek és környékük védelme, a főképp hétvégente kialakuló, kritikus természeti terhelés mérséklése és a fenntartható erdei turizmus érdekében csökkenteni szeretné az autóforgalmat. Ezért a visegrádi Apátkúti völgyben lévő parkolót 2021. május 28-ától csak díj megfizetésével lehet igénybe venni – írta a Telex a Parkerdő honlapján szereplő információk nyomán.

Azzal indokolták az újonnan bevezetett intézkedést, hogy az odaérkező kirándulók azzal szembesültek, hogy rengeteg az autó, parkolóhely pedig gyakorlatilag sosincs.

Nem csoda, hogy Visegrád népszerű

  • Visegrádi Fellegvár

Visegrád talán legemblematikusabb építménye, melyre a köznyelv többnyire csak visegrádi várként utal, ezzel is kiemelve a Várhegy tetején magasodó, tiszteletet parancsoló épületegyüttes kulturális jelentőségét.

Évről évre több tízezren látogatnak el a város legmagasabb pontján fekvő Fellegvárba, melynek teraszáról rendkívüli panoráma nyílik a Dunakanyarra, s mely több, elsősorban a középkorról szóló izgalmas kiállításnak is otthont ad.

  • Királyi Palota

A gótikus kerengő feletti jellegzetes reneszánsz loggián sétálva az embernek könnyen az az érzése támadhat, hogy mögötte kéz a kézben sétál Aragóniai Beatrix és Hunyadi Mátyás.

  • Salamon-torony

A Fellegvárhoz hasonlóan lélegzetelállító látványt nyújtó (melyhez a Duna nem kevésbé hatásos hátteret szolgáltat) Salamon-torony számos esküvői ceremónia színhelye napjainkban is, illetve a hozzá kapcsolódó tornapályán kerülnek rendszeres megrendezésre a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának középkori lovagi torna bemutatói.

A Salamon-torony tavasztól-őszig Visegrád egyik legaktívabb látványossága, ahol egy-egy lovagi tornát, egy-egy dobos díszmenetet a hét szinte bármely napján láthatsz.

Tájékozódj a környék látványosságairól még a visitvisegrad.hu oldalon.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: visitvisegrad.hu és Getty Images)