Kirándulás tipp: Európa legnagyobb folyami szigete egy karnyújtásnyira van

Ismét egy tökéletes kirándulós program!

A Pozsonytól Komáromig húzódó szlovákiai Csallóköz, avagy Kukkónia Európa legnagyobb folyami szigete (1615 km²), mely a Duna, a Kis-Duna és a Vág-Duna által határolt területen helyezkedik el.

A folyók övezte síkság Szlovákia legtermékenyebb területei közé tartozik. Itt található Szlovákia legnagyobb föld alatti vízkészlete, a Duna föld alatti hordalékaiban. A terület termálvizeinek ásványianyag-tartalma igen kedvező.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tomika (@smolcsi) által megosztott bejegyzés

Nevét valószínűleg egykor a Dunába torkolló Csalló folyótól kapta, mely nagyjából a mai Kis-Duna helyén folyhatott és török eredetű szónak vélnek. Egyes mondák szerint egykor a tündérek birodalma volt. Bővelkedett természeti kincsekben, ezért is nevezték „Aranykertnek”.

  • Észak-Csallóköz fő látnivalója a szentantali ferences kolostor, amely a vidék fontos búcsújáróhelye. A legenda szerint 1715-ben a kegyképen Szűz Mária szemeiből először víz, azután vér tört elő. Még több könnyezés, és csodás gyógyulások is történtek itt a buzgó imádság hatására. Remete Szent Antal-zarándokhellyé vált és mind a mai napig búcsút tartanak a kolostorban.

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia)

(Fotó: instagram és slovakia.travel)