Kevesebb, mint 4 kilométerre van egymástól a két sziget, az időeltolódás azonban majdnem 1 teljes nap

A két sziget kevesebb, mint négy kilométerre található egymástól, mégis 21 óra az eltolódás közöttük. Nyugalom, adunk rá magyarázatot.

A Bering-szoros közepén van egy különleges szigetcsoport, a Diomede-szigetek. Két tagja van: az Oroszországhoz tartozó Nagy-Diomede és az Egyesült Államokhoz tartozó Kis-Diomede.

A két sziget csupán 3,8 kilométerre van egymástól, és érdekességük az időeltolódás, ami 21 óra! Mi ennek az oka? Egyszerű: nemcsak országhatár húzódik közöttük, hanem a dátumválasztó hosszúsági kör is. Tehát, amikor az amerikai Kis-Diomedén csütörtök dél van, az orosz Nagy-Diomedén péntek reggel 9 óra.

Mielőtt felcsillanna a szemed egy kis “időutazásra”, van egy rossz hírünk: a két sziget között tilos az utazás!

Szemezgess híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

via

(Nyitókép: odditycentral.com)