Fotó: Pixabay

Egy balatoni várost listáztak a világ legjobb vízparti települései között

A szubjektív listákat mindig fenntartásokkal kell kezelni, de ez most egy elég jól behatárolható szempontrendszer alapján készített összeállítás. Ráadásul ki ne örülne, amikor hazai kedvencet tartanak izgalmasnak és élhetőnek egy nemzetközi mezőnyben? Most éppen egy balatoni települést listázott a Uswitch.

A Uswitch erősen gazdasági-technológiai tematikára építő lap, így ahelyett, hogy turisztikai szempontrendszerrel dolgozna, jelen összeállításban inkább azt vizsgálta, hogy mennyire érdemes az adott vízparti helyeken ingatlant vásárolni, befektetni. Milyenek az időjárásbéli kilátások, a víz átlagos középhőmérséklete, a szolgáltatások (konkrétan az éttermek) jelenléte, a zöldövezet mértéke. 100 pontos rendszert találtak ki, a lista legjobbjai pedig leginkább olasz települések lettek. A lista első helyezettje 100/88.89 pontot kapott. Az összeállítás így fest:

  1. Bolsena-tó, Olaszország
  2. Sainte-Croix-du-Verdon, Franciaország
  3. Limone sul Garda, Olaszország
  4. Castiglione del Lago, Olaszország
  5. Fertőmeggyes (Mörbisch am See), Ausztria

És további említést kapott a svájci Morcote, a francia Marignane, az észt Mustvee és most jön számunkra a lényeg: a Balaton és Keszthely is! Kiemelve, hogy az egész felsorolásban a Balaton a második legmelegebb tó a listán!

Forrásunk volt: uswitch.com