Kedvelt magyar kirándulóhely vezetett be látogatási korlátozást

Mielőtt kirándulni indulnátok, tájékozódjatok!

A Bükki Nemzeti Park Facebook oldalán jelent meg a felhívás, amiben az erdőlátogatókat, kirándulókat arról értesítették, hogy a Bél-kői tanösvény tetején lévő kilátópont – feltehetően rongálás miatt – balesetveszélyessé vált, és emiatt bizonytalan ideig nem látogatható.

Nem csoda, hogy kedvelt a kirándulók körében a kilátó, hiszen innen jól belátható a Bélapátfalvát körülvevő dombvidék, a Bükk-vidék csúcsrégiójának vonulatai Szarvaskő irányába, a távolban kéklő Mátra, valamint az alattunk elterülő felhagyott felső kőbánya. A tanösvényen visszaindulva pár száz méter után a Bükk-vidék csúcsrégiójának északi lejtőit és csúcsait vehetjük szemügyre. 2003-ban adták át a Bélkő Tanösvényt.

Nézz körül:

Szemezgess még híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

(Forrás: wikipedia, Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának honlapja, Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatósága/Instagram)