Kecskelottóval próbálnak megmenteni egy nemzeti parkot a Hawaii- szigeteken

Hawaiin nem pénzt, hanem kecskét lehet nyerni a lottón.

Különleges sorsolást, kecskelottót szerveznek a Hawaiin található Pu’uhonua o Honaunau Historical Park üzemeltetői – írja a UPI.com.

A természeti szépsége és kulturális jelentősége miatt fontos Puʻuhonua o Hōnaunau Nemzeti Park állapotának megőrzése érdekében komoly erőfeszítésekre van szükség, így a kecskéknek menniük kell.

Az egyébként nagy szerethető állatok ugyanis komoly veszélyt jelentenek a biológiai sokszínűségre, miután teljesen elfoglalták a parkot.

A nemzeti parkban ezért úgy döntöttek, hogy egyszerűen szétosztják a kecskéket az állattartásra vállalkozó önkéntesek között. Mivel ehhez különleges engedélyre is szükség van, július 28-án sorsolást rendeznek, amelyen az állattartáshoz szükséges dokumentumot lehet megnyerni.

A sorsolás házigazdája a földügyi és természeti erőforrások minisztériuma (DLNR) lesz, amely várhatóan mintegy hétszáz kecskét oszt szét a lakosság tagjai között.

A nyerteseknek azért teljesítenie is kell, ugyanis nem lehet csupán egy-két kecskét hazavinni: a kezdeményezés értelmében legalább 20, legfeljebb 50 állatot fogadhatnak örökbe az érdeklődők.

 

Külföldre vágytok? Akkor nyugodt szívvel ajánljuk Albániát, ami közel van, és nem is túl drága. Ha biztosra mentek, akkor pedig találtok egy szigetet Európában, ahol kifogástalan a víz minősége.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)