Fotó: Getty Images

Tudtad, hogy van egy völgy, ahol kálák ezrei nyílnak?

Kaliforniában, egészen közel az óceánhoz kell keresni, Garrapata Beach-en.

Kalifornia partjai vadak és gyönyörűek, a Csendes-óceán és a szárazföld is bőven tartogat meglepetéseket. Itt van például a Garrapata Beach Cala Lily Valley, aminek látogatását praktikus előre megtervezni, hiszen a legszebb arcát februrár közepétől március közepéig mutatja. Ekkor ugyanis a körülbelül 1,5 kilométeres túraútvonalon kálák ezrei szegélyezik az utat. Januártól áprilisig virágoznak, de az említett időszak a teljes virágbontás időszaka, amikor gyakorlatilag egy egybefüggő szőnyeget formálnak a csodás fehér tölcsérvirágok.

Nekünk egzotikumnak tűnik a szépség, ám tudni kell, hogy a trópusokon teljesen megszokott a jelenléte, vadon nő, ahol csak tud. Úgy tartják, ez a kaliforniai mező is a természet műve, nem telepítésnek köszönheti Monterey megye. Maga a növény eredetileg Afrikából származik, fél-egyméteres magasságot is elérhet. Sárga, buzogányos torzsavirágzatát óvóan öleli a hófehér tölcsér.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lorain Nicholson (@oceanmaid)

Csak hogy el tudjuk képzelni a természetes kaliforniai közegét, a kálák itt nyílnak. Kis érdekesség, hogy a Hatalmas kis hazugságok sikersorozatot részben erre forgatták.

Forrásaink voltak: earthborncreatures.com, apassionandapassport.com