Június 11-től két magyar városból is repülhetünk Ciprusra

Budapestről és Debrecenből szállnak majd fel a Wizzair gépei. Nem is kell olyan sokat várni!

Miután megszületett a megállapodás Magyarország és Ciprus között, miszerint a beoltott magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak a szigetre, a Wizziar Budapestről és Debrecenből is indít járatokat – írja az Airportal.

Budapest és Lárnaka között június 11-től péntekenként közlekednek a repülőgépek, június 21-től pedig hetente öt járat indul. Debrecenből Lárnakába június 20-án, 27-én és június 30-án repülnek a társaság gépei.

Ciprus elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon jóváhagyott vakcina esetében. A további feltételekről az Airportal oldalán lehet olvasni.

Amit még tudni érdemes:

1. Ciprus a kétadagos oltóanyaggal beoltottak oltási igazolását a második oltás napjától, míg az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után fogadja el. Ciprus minden Magyarországon használatos vakcinát elfogad.

2. A 12 évnél idősebb kiskorúnak PCR-teszttel lehetséges a beutazás, míg a 12 évnél fiatalabbak PCR-teszt és védettségi igazolás nélkül utazhatnak, de nekik is ki kell tölteni a CyprusFlightPass elektronikus adatait.

3. Figyelem! Az a védettségi igazolvány, mely azt igazolja, hogy az utas átesett a betegségen, nem mentesít a PCR tesztek elvégzése, illetve az önizolációs kötelezettség alól.

4. Cyprus Flight Pass platform: a Ciprusra történő utazáshoz a ciprusi kormány 2020. június 9-én létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 48 órában elektronikusan kell kitölteni. A szigetre utazók így kapják meg az úgynevezett „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez szükséges és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is be kell mutatni.

A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni.

Korábban pedig mi is írtunk arról, mik azok a helyek, amiket semmiképp sem szabad kihagyni, ha Cipruson járunk.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Konzuli Szolgálat)

(Fotók: unsplash)