Júliusban 43 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála a világ legmelegebb országában

Már a kültérre is légkondicionálókat szereltek fel.

Az Arab-öböl egyik leggazdagabb országában, Katarban az utóbbi években megnőtt az eddig is magas átlaghőmérséklet, és sokszor már olyan elviselhetetlen a hőség, hogy kültéren is beindítják a légkondikat.

A 2022-es futball világbajnokságra készülő Katarban, a 40 ezer férőhelyes al-Dzsanub stadiont már kültéri légkondicionálókkal is felszerelték. Ezenkívül piacokon, sétálóutcákban is találhatóak hűsítő berendezések, nem is csoda, hiszen a hőmérő higanyszála van, hogy 43 fokig is felkúszik.

Az országban egyébként rendelet szabályozza, hogy június 1. és szeptember 15-ödike között délelőtt 10 és délután fél 4 között tilos külterületen dolgozni.

Katarban a következő intézkedések 2021. augusztus 31-ig fennállnak:

Minden Magyarországról Katarba érkező személy köteles Magyarország által elismert egészségügyi központban a Katarba történő belépést megelőző 72 órán belül PCR tesztet végezni és a negatív eredményt Katarba való belépéskor bemutatni.

Ez alól kivétel, ha az érkező személy tüneteket nem mutat és laboratóriumi vizsgálati eredménnyel igazolja, hogy a koronavírus fertőzésen Katarban esett át. Ebben az esetben az első pozitív Covid-19 vizsgálati eredménytől számított 6 hónapon át nem szükséges negatív tesztet bemutatnia a beutazáshoz (ha tüneteket mutat a beutazást követő 14 napon belül, Covid-19 teszt elvégzésére kötelezhető).

Kell-e regisztrálni? Igen.

Katarba való turista célú beutazás továbbra sem lehetséges. Katari tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok beutazhatnak Katarba, de a belépés a katari hatóságok előzetes engedélyéhez kötött, amelyet a Qatar Portal honlapon keresztül lehet igényelni.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

(Forrás: via és Konzuli Szolgálat)