Jövő héttől már nem lesz elég két oltás a franciáknál

Bekeményít Franciaország.

Emmanuel Macron bejelentette, hogy nagyon szeretné megnehezíteni az oltatlanok életét, ezért új szigorításokat léptet életbe tíz napon belül. A friss törvénytervezet szerint a francia védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakul át – vagyis csak azoknak lesz érvényes, akik valóban megkapták a vakcinát és nem azzal szerezték meg, hogy elkapták a fertőzést.

A most hatályos rendelkezések szerint oltási igazolást, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell kötelezően felmutatni a legalább ötven fős nyilvános helyeken Franciaországban.

Ugyanez érvényes a vendéglátóhelyeken felül a vonatokra, buszokra, sportlétesítményekre, kórházakra, valamint a múzeumokra, mozikra, színházakra és a koncertekre is.

Január 15-től azonban az említett helyekre csak úgy lehet bemenni, ha a látogató már megkapta mindhárom oltását. Akik csak egy, vagy két oltást vettek fel, negatív tesztet is fel kell tudjanak mutatni, oltatlanok viszont egyáltalán nem vehetik igénybe a fent sorolt szolgáltatásokat – írja a HVG.

Ez Európa leglátogatottabb úti célja. Ez az ország egyik legkülönlegesebb erdeje.