Egy japán milliárdos nyolc társat keres űrutazásához

Nem vicc: soha nem látott lehetőség, ha valaki a Holdra szeretne utazni.

Mezava Juszaku komoly vagyonra tett szert a Zozo nevű internetes divatcégének köszönhetően, aki egy felhívást tett közzé, és az ajánlata mindenki számára vonzó lehet, aki szeretne eljutni az űrbe. A milliárdos űrturista ugyanis nyolc társat keres maga mellé, akik 2023-ban elkísérnék őt  a Holdig, és vissza, mindezt ráadásul ingyen, nekik nem kellene fizetni az útért.

A SpaceX-szel közös együttműködést még 2018-ban jelentette be Elon Musk cége, ekkor a milliárdos arról beszélt, hogy ez volt élete álma, és azt is hozzátette, hogy művészeket tervez magával vinni az útra, hogy a Föld és a Hold látványától ihletet kapjanak egy új alkotáshoz.

A milliárdosnak csak két kitétele van: fontos, hogy ez az út segítsen abban, hogy a jelentkezők még hangsúlyosabban tudják képviselni a számukra fontos közösségi és társadalmi ügyeket, és támogassák a legénység többi tagját is ebben. A jelentkezők március 14-ig regisztrálhatnak a küldetés honlapján, ezt követi egy előszűrés, majd azokra, akiknek sikerült továbbjutnia, további interjúk és egészségügyi vizsgálatok várnak, mielőtt kiválasztásra kerülnének.

Hírekből sosem elég!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? Kétmillió forint borravalót kapott egy pincér, nem csoda, hogy örült. Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! Azt tudod, hogy beválasztották a Puskint a világ legszebb mozija közé? A franciák egyelőre megelégszenek a PCR-teszttel, egyetértesz?

via

(Nyitókép: unsplash)