Izland új, óceánparti geotermikus gyógyfürdője egészen lenyűgöző

A napokban nyílt meg Izland új, óceánparti geotermikus gyógyfürdője, a Sky Lagoon, amelynek meleg vízében elmerülve az Atlanti-óceán északi részére lehet rálátni.

A 75 méter hosszú, végtelenített medencéből nem csak az óceánt, hanem a lagúna szikláit is meg lehet csodálni. Tökéletes hely a feltöltődésre és mindössze csak pár perc autóútra fekszik Reykjavík belvárosától. A vendégeknek itt egy hétlépéses élményt kínálnak, amely az izlandi fürdőhagyományokon alapul a meleg és a hideg vizet, a meleg gőzt, a száraz gőzt és a friss levegőt ötvözve.

A Sky Lagoon színeiben és formáiban Izland lélegzetelállító, filmbe illő tájaiból merít ihletet, és a világhírű izlandi Blue Lagoon (Kék Lagúna) versenytársának szánják. A fürdőrituálé helyszínei, ahogy a kisfilmben is látható, végigvezetik az embert az egész fürdőn, az érzékszervi élményekre helyezve a hangsúlyt. Nem mellékesen itt ülhetünk be Izland eddigi legnagyobb szaunájába is, amelynek ablakából csodálatos kilátás nyílik az óceánra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sky Lagoon Iceland (@skylagooniceland) által megosztott bejegyzés

Dagny Petursdottir, a fürdő igazgatója elmondta, „a fürdőkultúra hagyományai szerves részét képezik az izlandi életmódnak, és a Sky Lagoon nyújtotta élmény középpontjában is állnak. Fiatalító és átalakító erejű élményt szeretnénk adni a vendégeknek, hogy harmóniába kerüljön az elme, a test és a szellem a termálvizek sugárzó erején keresztül”írja a spabusiness.com nyomán a Travelo.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sky Lagoon Iceland (@skylagooniceland) által megosztott bejegyzés

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!