Izgalmas túraútvonalak a nagyvilágból

Reméljük, hamarosan elindulhatunk egy nagy kalandra!

West Coast Trail

A West Coast Trail 75 kilométer hosszan fut végig a kanadai Vancouver-sziget délnyugati partszakaszán. Mivel Kanadáról és óceánpartról beszélünk, ezért mindenféle időjárásra készülni kell a 6-8 napos túra során az esőtől kezdve, a ködön és a szeles időn át a napsütésig.

De már eleve abba izgalmas belegondolni, hogy milyen fantasztikus tájon halad végig az ember – egyik oldalon a vadon, a másik oldalon a sós illatú óceán.

Tour du Mont Blanc

A Tour du Mont Blanc igazi hegymenet: 170 kilométeres körtúra, mely átvezet Franciaországból, Svájcon át Olaszországba. Alapvetően 7-12 napot szokás a teljes távra számolni, amit egyénileg és egy tapasztalt vezető segítségével is megtehetünk. Indulhatunk az óramutató járásával megegyező, vagy ellentétes irányba is, de hagyományosan az előbbit szokták választani a túrázók. Sokan kezdik útjukat Chamonix-ból.

Milford Track

A Milford Track mentén több helyen is meg lehet szállni, és bizony nagyon jól tesszük, ha előre foglalunk magunknak helyet. Tisztán csillogó tavakat, hegycsúcsokat, zuhatagot és gleccsereket is fogunk látni egyetlen kirándulás során: az útvonal a Te Anau tótól indul, keresztülhalad a Fiordland Nemzeti Parkon és a Milford Soundnál, Új-Zéland legismertebb fjordjánál éri el a vízpartot.

Leginkább október végétől április végéig ajánlott végigmenni a túrán, a nyári időszakon kívül csak nagyon tapasztalt természetjárók vágjanak bele.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!