Itt látható Európa legnagyobb, úszó adventi lámpása

Nincs is olyan messze Magyarországtól.

A Salzburg és Felső-Ausztria tartomány határán fekvő Wolfgangsee a környék egyik legnagyobb és legnépszerűbb tava. Ennek a tónak a vízén lebeg a 16 méteres magasságával Európa legnagyobb úszó adventi lámpásának számító építménye – írja a Travelo.

Az ünnepi időszakban a tó látványossága és jelképe a gigantikus lámpás.

2017 október végén a Herwartnak nevezett vihar elpusztította a tó nevezetességét, és felmerült az a kérdés is, hogy egy ekkora objektum egyáltalán ellenáll-e a természet erejének a tónál, így megkérdőjelezték az újraépítését is. Végül arra jutottak az itt élők, hogy újraépítik ezt a nem mindennapi nevezetességet.

A lámpáshoz tartozó településen, St. Wolfgang-ban szerda esténként az adventi ünnepség gyertyafénynél zajlik. Ilyenkor az adventi vásáron minden villanyfény kialszik, minden üzletet és vásári fabódét lámpások világítanak meg, ahol a kézműves mesterek alkotásait és különleges karácsonyfadíszeket lehet megcsodálni.

Ha valaki kedvet kapott, hogy meglátogassa ezt a nem mindennapi helyet, annak Magyarországtól körülbelül öt órát kell utaznia autóval.

A kalandturizmus európai központjává válhat Szlovénia. Szereted a pitét? Olvass erről a francia csodáról!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!