Ismét megnyílt a lehetőség: túrázz a gőzölgő Hévíz-patakon!

Az evezős túrákat a hidegebb idő beköszöntével sem kell elfelejteni.

November elejétől ismét megnyílt a lehetőség a Hévíz-patakon túrázásra, és egészen március idusáig szinte minden hétvégén tartanak is félnapos evezős kirándulást a patak medrében. Ugyanis nem először csalogatják a téli túrázókat erdők helyett vízfelszínre, sportegyesületek, társulások már évek óta szerveznek Hévízen evezős túrákat az őszi, téli hónapokban – írja a Travelo.

A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 Celsius fokos, így az a legnagyobb hidegben sem fagy be, és vizében még ilyenkor is tündérrózsák és vízililiomok között lehet evezni. A hétvégékre meghirdettek túrák tíz kilométer hosszúak, nagyjából háromórás evezésre kell számítani. A túrázók 4 fős túrakenukba vagy 2 fős túrakajakokba ülhetnek be, és hogy a teljesen kezdők is biztonsággal élvezzék az evezést, a program előtt a szervezők minden esetben oktatást tartanak.

A túra ára 4 fős kenuban 7500, tengeri- vagy túrakajakkal 8900 forint fejenként, gyerekek után 14 éves korig pedig 6900 forintot kell fizetni. Ezek a jegyárak már tartalmazzák a belépőt is a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, a patak ugyanis annak területén csordogál végig, és csak az év ezen időszakában lehet rajta túrát szervezni az élővilág védelme miatt.

 

Átadják a Sagrada Família 9. tornyát.  A hely, ami Csernobilnál is veszélyesebb.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: heviz.hu)