Ismét lehet házat vásárolni 1 euróért Olaszországban, de ezúttal a feltételek kedvezőbbek

Olaszországban jópár helyen vásárolhatunk egy-egy euróért otthont, amit természetesen rengeteg feltételhez kötnek. Laurenzana városa azonban kivétel.

A Basilicata tartományban található Laurenzana városa különféle méretű, üres házakat kínál 1 euróért, ezzel ösztönözve a település újbóli benépesülését. Számos hasonló rendszer működik már Olaszországban, ahol a vevőknek általában több ezer eurós letétet kell befizetniük, amit akkor kapnak vissza, amikor befejeződött az ingatlan felújítása.

Nézz körül:

Laurenzana azonban lemond erről a követelményről, ezzel is megkönnyítve a folyamatot. Az egyes házak esetében eltér a szükséges javítások mértéke, és a jelentkezőknek először az átalakítási terveket kell jóváhagyatniuk, majd ha sikerrel jártak, a vásárlástól számított három hónapon belül meg kell kezdeniük, és három éven belül be kell fejezniük a munkálatokat.

A vásárlóknak ki kell tölteniük egy olasz nyelvű jelentkezési lapot, és el kell készíteniük a felújítási terveket. További információk ezen a weboldalon olvashattok.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via és Travelo