Ismerkedjünk meg az ütős, méltán népszerű harci robotokkal!

A klasszikus maketteket mindenki ismeri, léteznek azonban egészen különleges darabok, melyek már minden szempontból felülmúlják a képzeletünket. Ezek jóval bonyolultabbak, mégis egyszerűen összeállíthatók. Ki ne vágyna arra, hogy egy ütős sci-fi filmbe illő, ismert karakterre hasonlító harci robotot is megalkosson?!

Harcos robotok, mint közkedvelt karakterek 

A „Mobile Suit Gundam” anime sorozat már 1979-ben megalapozta a harci robotok manapság is egyre növekvő népszerűségét. A Gundam az anime kultúra részeként legfőképp a szigetországban vált közismertté. Európában a „Transformers” jelentette az ihletforrást ezeknek a karaktereknek makettekként történő elterjedéséhez. Vegyük példaként, hogy Optimus fővezér némiképp hasonlít az RX-78 mobil suit robotra.

A Modellfutár webáruházban Gundam készletek bőséges palettája érhető el, melyek igazán jól mutatnak bármely lakásban. Így a fantasy világ kedvelői megteremthetik az általuk vágyott karaktert otthonuk kényelmében. A Bandai makettek kiváló minőségűek, nem csoda, hiszen az 1950-es években olyan minőségbiztosítási ellenőrzési rendszert alakítottak ki, amely ezeknek a maketteknek a védjegyévé vált. Egyszerű és örömteli az összerakásuk, annak ellenére, hogy komplex, aprólékos elemekből állnak. A részletes útmutató révén a kezdő makettezők is bátran belefoghatnak egy ilyen ütős robot megépítésébe.

Gundam modellek bőséges kínálata

Ezeknek a maketteknek az a különlegessége, hogy az egyes részeit nem szükséges ragasztani, egyszerűen összepattinthatók. Ráadásul színezettek is, így a festésükkel sem kell foglalkozni. Tökéletes Gundam építhető, épp olyan, mint ami a borítón látható, ehhez csupán egy oldalcsípőre, esetleg csiszolóra lesz szükség. Jóformán egy délután alatt összerakhatók. Legfőbb előnyük, hogy nem kell illeszkedési nehézségekkel számolni.

Különböző nehézségi fokú készletek is beszerezhetők, a kezdőtől, a haladóbbig, más-más méretarány szerint. Az 1:144 méretarányú makettek jóval részletgazdagabbak, és kellően mobilisak is. A csatlakozási pontok mozgathatók, gondolunk itt a csuklóra, könyökre például. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy akár napi szinten alakítsunk a robot állásán.

A Real Grade széria modelljei olyannyira részletesek, hogy mozgó ujjperceket is biztosít a roboton. Ezért olyan izgalmasak ezek a Bandai makettek. A Master Grade példányoknál egy belső vázat úgy öltöztethetünk fel, akár egy babára adnánk ruhákat. Az egyes páncéldarabok felrakása természetes és könnyed folyamat. A Perfect Grade kategória már 1:60 méretarányú, szintén belső vázas változat, de emellett mozog is.

Kinek ajánlott? 

Különösen a sci-fi világot kedvelőknek javasoltak, és mindazoknak, akiket már régóta lenyűgöznek a töretlenül harcoló és az erő szimbólumaként megismert robotok. Tökéletes szabadidős elfoglaltság ezeknek a különleges daraboknak a megalkotása, melyben igazán lenyűgöző eredményt kaphatunk.

(Szponzorált tartalom)