Ismered a Winklevoss testvérek történetét?

Csaknem egy évtizede lettek híresek a Winklevoss fivérek, amikor is jogi természetű nézeteltérésük támadt Mark Zuckerberggel, a Facebook alapítójával. Akkor már látszott, hogy jó üzletet kötöttek a tíz dollárért vásárolt Facebook részvényükkel. Nézzük, mit tudhatunk róluk!

Bíztak a bitcoinban

Abban az időben még a bitcoin iránti bizalom nem volt éppen stabilnak nevezhető. Utólag persze már nagyon könnyű okosnak lennünk, hiszen már látszik, hogy megérte volna hallgatni a testvérek tippjeire. 

Ők már a kezdeti időkben is megjósolták, hogy mekkora potenciál rejtőzik a decentralizált működésű kriptovalutákban. Aki az alacsony bizalmi szint miatti alacsony árakon vásárolt magának ezekből a digitális fizetőeszközökből, ma már biztosan a milliárdosok táborát gazdagíthatja.

Nézzük a történetüket!

Azzal a hírrel szereztek ismertséget maguknak, miszerint a Facebook alapítója tőlük lopta el a közösségi média alapötletét. A vita meg sem állt a bíróságig, amely évekig tartó pereskedést követően igazat adott nekik. Ennek fejében több millió dollár, és rengeteg Facebook részvény üthette a markukat.

Miután véget ért ez a folyamat, elkezdtek a bitcoin kriptopénz és btc készpénz iránt érdeklődni. Már tíz évvel ezelőtt is a világ legfontosabb kapcsolati hálójának nevezték ezt az elképzelést. Az elgondolásukat tettekkel is megerősítették. A közösségi oldaltól kapott vagyonuk egy részét be is fektették a kriptovalutába.

Nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen mennyiségű kriptovalutát tudhattak a magukénak, de egyes vélekedések szerint az akkor forgalomban lévő bitcoin több mint egy százalékával rendelkeztek.

Egy évvel később azt az információt osztották meg a publikummal, hogy az anno tíz dollárért vásárolt befektetésük már tizenegy millió dolláros értékkel bír. Egy neves konferencián már akkor a bitcoin jó tulajdonságait és fényes jövőjét hirdették. Nem sokkal később fontolóra vették egy bitcoin alapú befektetési alap létrehozását. Ez sem volt elég nekik: részt vettek az első bitcoin tőzsde létrehozásában is.

Megalapult a Gemini

A szigorú szabályozásáról híres Egyesült Államokban megalapították a Geminit, az első kriptovaluta tőzsdét a világon. A létrehozását követően a testvérek portfoliója tovább gyarapodhatott. Nem sokkal később a bitcoin árfolyama szédítő magasságokba tört, majd további jelentős mozgásokba kezdett. A felívelő ár hatására a Winklevoss fivérek lettek Satoshit leszámítva az első bitcoin milliárdosok.

Pár évvel ezelőtt a testvérek jelentős beruházásokkal és felvásárlásokkal lettek egyre jelentősebbek a kriptovaluta piacon. Kölcsönzéssel és kamatszámlákkal kapcsolatos cégben is lettek érdekeltségeik, majd hitelkártyákkal is foglalkozni kezdtek. Nagyon fontos hatással bírtak és bírnak még napjainkban is a digitális fizetőeszközök piacán.

(Szponzorált tartalom)