Ingyenesen látogathatják a családok Budapest legjobb múzeumait

Az ország legjobb múzeumaiba minden hónapban ingyen is bemehetnek a családok.

Magyar Nemzeti Galéria

A budai várban található Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállítása minden hónap harmadik szombatján ingyen tekinthető meg 26 év alatti személyek, illetve 18 év alatti közeli hozzátartozót kísérő egy vagy két felnőtt számára, EGT-tagállamok állampolgárai esetében. De az időszaki kiállításokra is kedvezmények járnak.

Az állandó kiállításon kóstolót kaphatnak az érkezők számos egyéb közt a 18. századi művészetből, impresszionizmusból, realizmusból, Munkácsy vagy Mednyánszky remekműveiből is.

Magyar Nemzeti Múzeum

Ugyancsak minden hónap harmadik szombatján biztosít ingyenes belépőt 26 év alattiak és 18 év alatti gyermekeket kísérő két közeli hozzátartozó számára a Magyar Nemzeti Múzeum, mely a Pollack Mihály tervezte épületben a legátfogóbb történelmi képet mutatja be az országról az érkezők számára. A kisgyermekes családok 3300 forintért felfedező hátizsákot is kérhetnek izgalmas feladványokat tartalmazó megoldófüzettel.

 

Óbudai Múzeum

A III. kerületi Fő téren található Óbudai Múzeum ingyenesen látogatható minden érdeklődő számára minden hónap első szombatján, kerületi lakcímkártyával pedig egész évben ingyenes a megtekintése. A kerület történelmi értékei mellett játékkiállítás és a Goldberger-féle textilgyár gyűjteménye is megtekinthető.

Aquincumi Múzeum

A Pannónia római örökségét körüljáró, Szentendrei úti Aquincumi Múzeum és Régészeti Park minden hónap utolsó szombatján várja ingyenesen a 26 év alattiakat és a 18 év alatti látogatót kísérő egy vagy két felnőtt hozzátartozót. Az intézményben kőtár, éremtár, a helytartói palota emlékei, de még egy rekonstruált víziorgona is megtekinthető, izgalmas program kicsiknek és nagyoknak. Az Óbuda-Békásmegyeren állandó lakcímmel rendelkezők és az itt tanulók számára egész évben ingyenes a belépés.

Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum

A 26 év alattiaknak és a 18 év alattiakat kísérő családtagok számára minden hónap utolsó szombatján nyújt ingyenes belépési lehetőséget a budai várban található Budapesti Történeti Múzeum is, ahol a főváros ezeréves történelme, a középkori királyi palota élete is megismerhető többek között.

Természettudományi Múzeum

A Ludovika téren található Természettudományi Múzeum minden hónap első vasárnapján várja ingyenesen a már említett közönségcsoportot. Itt a Kárpát-medencén túl az egész bolygó sokszínű élővilágába betekintést nyerhet az ember, rengeteget tanulhat a látogatásból.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum minden hónap harmadik vasárnapján látogatható ingyen a fenti csoporthoz tartozók számára. Rendkívül érdekes kiállításokkal várják itt a látogatókat a 19-20. századi vendéglátásról, de nem hiányozhat Krúdy Gyula vagy éppen Gerbeaud Emil sem az intézmény tematikájából.

A Google Flights megmutatja, mennyit árt egy repülőút a bolygónak. Egyre több lakást lehet bérelni Csernobilban, mondjuk, mennyiért

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás és további múzeum lista: Femina)

(Fotó: wikipedia és pixabay)