Ingyen barangolhatunk a világ legismertebb múzeumában

A párizsi Louvre most soha vissza nem térő alkalomként lehetővé teszi, hogy hosszú órákat barangoljunk az intézmény falai között.

A világ leglátogatottabb múzeuma, a párizsi Louvre létrehozott egy online platformot, ahová valamennyi műalkotását feltöltötte, összesen 480 ezer darabot, amit most online, ingyen te is megnézhetsz.

A weboldal a múzeum nyolc részlegének gyűjteményét mutatja be a reneszánsz szobroktól kezdve az egyiptomi régiségeken át a világ minden tájáról származó művészek által festett képekig.

“A Louvre leporolja a kincseit, és megmutatja a kevésbé ismert darabjait is. Először a történelemben bárki ingyenesen hozzáférhet a teljes gyűjteményhez a számítógépéről vagy az okostelefonjáról, függetlenül attól, hogy a műtárgyak a múzeumban, kölcsönben vagy egy raktárban pihennek-e. A Louvre lenyűgöző kulturális öröksége tehát csak egy kattintásnyira van már. Biztos vagyok benne, hogy a digitálisan elérhető tartalom tovább fogja ösztönözni az embereket arra, hogy valamikor majd eljöjjenek a Louvre-ba, és aztán személyesen fedezzék fel a gyűjteményt” – mondta Jean-Luc Martinez, az intézmény egyik vezetője.

Az oldalon egy interaktív térképet is találni, melynek segítségével szobáról szobára járható be az egyre bővülő gyűjteménnyel rendelkező múzeum.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)