Appetizer cracker with salmon on a black board. Gravlax

Íme a világ legboldogabb országainak ikonikus ételei

Felmérések szerint ezeknek az országoknak a lakói a legboldogabbak. Megnéztük, milyen ételeket fogyasztanak a leggyakrabban.

Norvégia – Füstölt lazac (Gravlax)

Norvégia a Föld legjobb füstölt lazacának ad helyet. A gravlax neve annyit tesz, mint “eltemetett lazac”, és technikailag ugyan nem füstölt, ellenben pácolják só, cukor és kapor keverékében 24 órán keresztül, és ez adja meg neki a jól ismert ízét is.

Dánia – Smørrebrød

Nyitott szendvicsek ugyan mindenhol találhatóak a világban, de az egyik sem hasonlít a smørrebrød-ra, ami Dánia egyik kedvenc ebédje. Magának a szendvicsnek a neve a vajból (smor) és a kenyérből (brod) áll, és ez az a két hozzávaló, amely minden smørrebrød alapját is képezi. A szendvicsek általános feltétjeik közé tartoznak helyi sajtok, füstölt halak, vagy épp a savanyúságok.

Izland – Hot Dog

Izlandon kardinális kérdés a hot-dog. A kolbászok bárány, sertés és marha keverékéből készülnek, természetes bélbe töltve, amely gondoskodik a máshol oly hiányzó roppanósságról. A minőség mellett természetesen a feltétek teszik az izlandi hot-dogokat ellenállhatatlanná: ketchup, édes mustár, sült hagyma, nyers hagyma, valamint remulád, a majonézről és az édes relishről már nem is beszélve.

Svájc – Raclette

Svájc egyik leghíresebb étele a raclette, ami nem más, mint egy sajt, amit addig grillezel, míg szét nem olvad. Tradicionálisan főtt krumplival, savanyúsággal, felvágottakkal szolgálják fel.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images)