Ilyen nyaralást terveznek még idén a magyarok

Kiderült, ki, hova vágyik még ebben az évben a magyarok többsége.

Főként belföldi utazásra készülünk az év második felében, de nem szeretnénk újra bezárkózni – ez derült ki az öt hazai szállodát üzemeltető Eventrend Hotels villámfelméréséből.

A villámfelmérés összesen öt kérdést tartalmazott. Ezek leginkább a lehetséges negyedik hullám emlegetése miatt feléledő bizonytalanság és a magyarok utazási terveinek felmérésére vonatkoztak, a lehető legegyszerűbb és legrövidebb formában.

Hol nyaralsz idén?

A válaszadók jelentős része, 83 százaléka tervez belföldi nyaralást, 9 százalék foglal külföldi desztinációba, csupán 8 százaléknak nincsenek utazási tervei.

Mennyit szánsz idén nyaralásra?

Úgy tűnik, a fejenkénti 200 ezer forint a lélektani határ a válaszadók összességét figyelembe véve. 35 és 36 százalék azon két kategóriát képviselők aránya, akik ez alatt a limit alatt terveznek, de 200 ezer forint felett is 21 százalék fizet a pihenésért.

Tervezel belföldi pihenést az év második felére?

Ez a kérdés az, amelynek válaszaira valószínűleg az összes hazai szállodaüzemeltető kíváncsi. Az Eventrend Hotels is az volt, az eredmény pedig mindenképpen bizakodásra ad okot: a válaszadók 71 százaléka tervez az év második felére valamilyen kimozdulást, a kérdésből adódóan belföldre. A válaszadók 29 százaléka nem tervez mást, mint amit eddig lefoglalt vagy eldöntött.

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)

(Forrás: MTI)