Ilyen az őszi színekben tündökölő „magyar Maldív-szigetek”

Csodálatos felvételek készültek.

Magyarország talán egyik legkevésbé ismert csodája a Csepel-Szigetszentmiklós Kavicsbánya tavak tó- és szigetrendszere.

A madártávlatból édeninek látszó szigeteken több mint ötszáz ház épült fel, ezek közül a legtöbb horgásztanya és nyaraló, de a legfrissebb adatok szerint hetven család egész évben itt él.

A szigetvilág 166 hektáron terül el, ebből 106 hektárt foglal el a víz. A terület 87 százaléka közigazgatási szempontból Szigetszentmiklóshoz tartozik, a maradék 13 százalék, az északi csücsök csepeli.

A mesébe illő szigetcsoporthoz a napokban látogatott el Németh Levente fotós. A Sokszínű Vidék megkeresésére elmondta, jelenleg Budapesten él és keresi az új helyeket, amik jól nézhetnek ki drónnal.

“A kutatáshoz általában a Google-térképet szoktam használni. Így volt ez a Kavicsos-tó esetében is. Láttam a térképen, hogy több ilyen kis sziget van a tavon. Rákerestem, hogy pontosan mi is ez, és kiderült, hogy a tó egy volt kavicsbánya helyén alkut ki. A hely a fővárostól nagyjából fél óra autóval, így könnyen elérhető” – mondta a lapnak.

A fotós fantasztikus felvételeket készített az őszi színekben pompázó szigetcsoportról, vagy ahogy ő nevezi: a magyar Maldív-szigetekről.

Megnyitja kapuit India. Országos kijárási tilalom lép érvénybe Ausztriában.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!